torstai 8. joulukuuta 2011

Joulukuussa jo mennään

Aika kuluu nopeasti. Yht´äkkiä tulikin joulukuu. Joulukalenteria ei tullut hankittua. Tosin Paula lähetti sähköpostissa mukavan äänikalenterin. Seinällä on kyllä joulukuun kalenteri ja siinä Lennin kuva joulupukin kanssa.

Kauneimpia joululauluja lauletaan täälläkin ja niitä pitää mennä laulelemaan. Joulua on ollut kaupoissa täälläkin jo hyvissä ajoin. El Corte Inglesissä käväsin yhtenä iltana. Aikuisten osastolla kierteli nappisilmäinen pukiksi pukeutunut nuorimies ja kulkiessaan huhuili,ettää hohhooo, hohhoo. Pysähtyi minunkin luona ja antoi kolme karkkia. Sanoin siinä espanjaksi, että olen Suomesta ja asun lähellä Papa Noelia. Myyjääkin siinä vieressä nauratti.

Tänään käväsin ruokakaupan lähellä olevassa "tiimariliikkeessä". Ulkoa se näyttää kovin pieneltä putiikilta, mutta sisällä olikin suuri halli täynnä kaiken maailman kattaukseen ja juhlimiseen tarvittavaa varustusta. Ja joulutarvikkeita oli ihan älyttömästi. Oli ihan mielenkiintoista kierrellä. Pienen muovikuusen aion sieltä hakea.
Kipparillahan on täällä mukana led-valoja veneen koristamiseen. Vielä ei aleta touhottaa.

Aniaksen Anna-Liisan ja Heimon kanssa on kierrelty siellä sun täällä kaupungissa. Huomenna mennään katsomaan kun Kristiina Cruiser lähtee täältä satamasta kiertelemään saaria. Suomikerholla on käyty välillä iltaisin. Yllätystuttuja siellä tapaa silloin tällöin.

Pitemmillä reissuilla ei ole käyty vähään aikaan, paitsi Inglesissä pikimiten ja saaren pohjoispäässä  La Isletalla bussilla siellä kipparin kuvailemalla sotilasalueella. Mahtavat näkymät sieltä oli pohjoiseen ja meri pärskyi kivikkorantaan. Muuten kylä Los Colorados oli vain kyläpahanen. Teki vain mieli käydä siellä, kun kaupungista näkyy ne korkeat, karut vuoret.

Eilen oli sitten meillä  Itsenäisyyspäivä ja espanjalaisilla perustuslain päivä, vapaapäivä täällä. Meidän laiturin alkupään mukavan kalastajan kanssa onnittelimme toisiamme.
Kello kaksi oli Reina Isabella hotellin isossa juhlasalissa itsenäisyyspäivän vastaanotto. Kuulemma joka vuosi samassa paikassa. Sinnehän mekin. Tervetulo-kuohuvat tarjottiin tullessa. Sali oli kaunis ja koristeltu. Osallistujia oli n. 300 henkeä. Ohjelmassa oli suomikerhon kuoron laulua, yhteislaulua ja sooloesityksiä. Konsuli esitti valtiovallan tervehdyksen, pappikin  piti puheenvuoron. Molemmat olivat naisia.Lopuksi oli kahvitarjoilu pikkuleipineen. Ihan mukava ja juhlava kokemus oli. Illemmalla tanssahdeltiin suomikerholla ja vielä siellä Reina Isabelin ylimmässä kerroksessa kattotasanteella. Veneelle tultiin jo klo 23. Ja hyvin tarkeni vielä ilman takkia. Se juhlimisesta.

 Tänään piti taas siirtyä heti aamusta arkeen ja pistää pikkupyykkiä likoon. Kukkakaupasta hain sitten multapussin ja vaihdoin mullat miniruusulle (vielä hengissä). Tarttuihan sieltä mukaan vielä  pieni joulutähti. Molemmat nyt töröttävät sitlooran pöydällä.  Pyykit tuli pestyä ja ripusteltua liputtamaan venettä. Makkarasoppaa syötiin lounaaksi.  Ennen pimeän tuloa käytiin taas iltakävelyllä katsomassa satamaan tulleita uusia" ökyveneitä."  Kirjoja  lainaillaan ja aikakauslehtiä saadaan välillä luettavaksi. Jostakin kummasta niitä aina siunaantuu onneksi.
Muuten joulusta puheenollen, rantaa kulkevan tien joka toinen palmu on koristeltu  kauniin jouluvaloin Pimeällä näyttää tosi kauniilta.
Turistit täällä kulkevat kesävaatteissa , lämmintä kun on. Paikallisia ihmisiä on mukava katsella. Heidän mielestään on talvi jos mittari näyttää alle 30 astetta. Vaatekaupoissa on esillä hihalliset vaatteet ja villavaatteet , jopa toppatakkeja ja karvasaappaita on tarjolla. Katukuvassa näkyykin monenlaista pukeutumista. Pitkät saappaat ovat näköjään in. Joillakin saattaa olla päällään toppi ja kaulassa kaulaliina ja jalassa karvasaappaat

Vielä unohtu yks asia. Tuolla Park Romanolla on mukava käydä lenkillä kauniissa puistossa. Siellä näkee monenlaista ja erilaista . Ihmisiä saattaa olla aamupäivän tauolla penkeillä välipalalla. Joku saattaa olla nokosilla.Puistoa kiertää kävelijää , hölkkääjää ja nopeampaa juoksijaa. Kiertosuunta on osoitettu alkupään taulussa, mutta siitä porukka viis välittää. Sekaan kyllämahtuu. Sekaan mahtuu myös koirantaluttajat. Sitä en kyllä käsitä miten nämä paikalliset koirat ovat niin fiksuja. Ykskään ei tule nuuhkimaan vastaantulijoita saati sitten juoksis juoksijoiden perään haukkumaan tai tarttumaan lahkeeseen. Ei.. nämä kulkevat vapaana omistajansa edellä rauhallisesti omaa tietään ketään häiritsemättä.

Satama ja ainakin meidän laituri on ihan rauhallinen. Viikonloppuisin joskus kuuluu lähistön diskon jumputus klo viiteen asti. Pientä naputusta kuuluu  öisin veneen pohjasta. Kalat siellä nakertavat vesirajan kasvustoa. No .. sehän on vain hyvä juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti