tiistai 28. helmikuuta 2012

Helmikuu lopuillaan siis vuosi 2012

Kippari pisti jo kuvia helmikuulta. Kirjoittelenpa vahan lisaa kuulumisia.

Alkuvuosi taalla on tosiaan ollut paikallistenkin mukaan erikoisen viilea. Telkkarista on nahty kuvia saaren ylamaastosta ja myos Teneriffan Teiden alueelta. Toimittajat ovat ihmeissaan tehneet lumipalloja ja vaatetus on ollut ihan kuin Suomessa talviaikaan. Lapsetkin ovat mielissaan ja ihmeissaan. No ei se lumi kauaa maata peittanyt. Taalla Las Palmasissa on tuuleskellut. Sadettakin on ollut olisko 3-4 kertaa sen verran, etta maa on kostunut. Paivisin lamminta on ollut n. 20-22 astetta ja oisin n. 17-18. Mutta se on jo tuntunut viilealta. Tosin lampimalta tuntuu heti kun aurinko paistaa pilvien valista. Meilla on oisin lammitys paalla. Sahko kun kuuluu paikan vuokraan. Klubin saunassa on ollut mukava lammitella uintireissun jalkeen.

Nyt on kuitenkin ollut kolme paivaa ihan helteista. On taas mukava paistatella ja paikkailla havinnytta  rusketusta. Lammin kohottaa heti mukavasti kaikkien mielialaa ja on yleinen puheenaihe marinassa. Innoissamme lahdimme tanaan aamupaivasta  Pinta veneen Tarjan kanssa lenkille ylos  marinan kohdalla korkealle maelle.  Miehet Rami ja Juha lahtivat minnes muualle kuin venetarvikekauppaan  saaren pohjoisosaan .Pitka  oli meidan lenkki ja kauniita rakennuksia  ja uusia maisemia nahtiin.  Sattumoisin reitin varrella oli myos kaupungin hautausmaa. Kaunis paikka oli sekin.

Karnevaalit on nyt onneks ohitettu. Nehan kestivat taalla 21 paivaa. Santa Catalinan puistoon rakennettiin ihan sita varten valiaikainen suuri katsomo ja nayttamo. Ohjelmia oli joka paiva. Metelia riitti. Kavimme pari kertaa alueella pikimiten. Lavalla esiintyi isoja  porukoita huitoen kasillaan ja laulaen melko ykstoikkoisin savelin. Ei oikein  meille auenneet, mutta olivat jotain pilkka- ja protestilauluja . Porukoita oli tosiaan monia. Kaikilla oli omat erikoiset karnevaaliasunsa. ja naama meikkinsa. Samoja esityksia tuli Teneriffan Santa Cruzista telkkarista joka paiva.  Lauantaina sitten oli karnevaalikulkueen paiva. Sita oli ihan mukava seurata jonkin aikaa. Asustetta oli joka lahtoon.  Mukavaa oli seurata miten liikkeella oli kokonaisia perheita asuineen. MM. naimme kaksi isaa tyontamassa lapsiaan rattaissa ja isat olivat pukeutuneet vauvoiksi. Vaikka mita nakyi. Kylla tama porukka osaa juhlia.
 Taalla valittiin karnevaalikuningatar niinkuin muidenkin saarten paakaupungeissa.. Valittiin myos lasten kuningatar ja koirien kuningatar.
 Sairaalaankin oli kuulemma joutunut n. parisataa henkea.. niinkuin arvata saattaa.  Roskaa oli tietty katujen varsilla. Siistivat niita kuitenkin koko ajan pois.Valmisteluineen,  juhlimisineen ja toipumisineen  tuntuis  menevan aikaa valtavasti . Menee siina tyopaivia.  Loppu huipennus oli sitten ns. "sardiinin polttaminen". Se tapahtui Canteraksen rannassa. Isokokoinen rakennettu sardiini tosiaan pistettiin lautalla liekkeihin. Siina samassa kohos lautalta ilotulitus raketteja liekkien seasta. Lisaa raketteja ammuttiin rannan tuntumasta. Ilotulitus nakyi sielta lansirannalta hyvin tanne itarannalle. Ei jaksettu lahtea lahemmaks katselemaan. Kertoivat , etta rannassa oli kova vaentungos. Vielakin tulee telkkarista paivittain otteita ja haastatteluita karnevaaleista.

Kuukauden kuluttua pitais alkaa matka pohjoista kohti. Niinkuin kipparin julkaisemista  kuvista voi paatella,  matkaa on jo alettu valmistella pikku hiljaa. Kippari kavi just hadissaan kertomassa, etta sai just tiedon , etta huomenaamuna klo 8.30  Sea Iris pitais nostaa ylos tuossa viereisessa " kultahammas "!pursiseurassa. Siis huomenna tai ei ollenkaan.  Nyt pisti kiireeks !!!Ilta aikaa valmistella venetta nostokuntoon.

Kotimatkan aluksi katsellaan ensin Fuertevantura ja Lanzarote alkumatkasta. Sitten suunnataan pohjoiseen tuulista riippuen. Mutta se on jo toinen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti