lauantai 9. kesäkuuta 2012

Käringsund Eckerö

Käringsund vastaanottolaituri. Täältä saa tanskalaiselta hyvät kahvit ja kaneelipullat.
Eckeröhön tultiin lauantaina klo 14.30 Maarianhaminasta. Vettä sateli koko matkan. Onneksi matkaa oli vain 25 merimailia. Ahvenanmaa viettää tänään 9/6 autonomiansa 90 vuotisjuhlaa. Maarianhaminassa oli viikonlopun ajan juhlintaa torilla. Kansainyhteisöhän päätti aikanaan, että Ahvenanmaa kuuluu Suomeen eikä Ruotsiin. Väki olis ehkä halunnut kuulua naapurimaahan, mutta Ruotsi ei ollut yhtä innostunut asiasta strategisista syistä.
Satama-alueella on venevajoja pitkin poukamaa kalastajaveneitä varten
Lisää kuvateksti
Satamakonttori on paikkaan sopivasti koristeltu. Sisätilat samoin pienessä baarissa. Satama valittiin vuonna  2004 vuoden vierasvenesatamaksi.
Tämäkin nätti yksityiskohta oli pakko kuvata. Oli ihan venepaikkamme vieressä
Eckerö on Ahvenanmaan länsiosassa sijaitseva saari. Sataman nimi on Käringsund. Täältä on laivayhteys Ruotsin Grislehamniin.Matka kestää vain kaksi tuntia, niin on salmi kapea tällä kohtaa.

Eckerön kirkko on 1300-luvulta. Vajaan kilometrin päässä kirkosta kulki vanha postitie. Postiveneet soutivat täältä postia yli. Vieläkin soudetaan  tapahtumana kerran kesässä 16/6. Vanha postitalo on vielä paikallaan. Samoin on vastaava Grislehamnissa Ruotsin puolella.

Satama on vanhan kalasataman vieressä suojaisassa laguunissa. Samalla alueella on pieni hotelli laajoine terasseineen ja uimarantoineen. Polkuveneitä ja kanootteja on vuokrattavana.  Lisäksi on vielä karavaanarialue ja vuokramökkialue. Perheitä näytti jo olevan lomailemassa. Eilen vielä näkyi Marianhaminan katukuvassa koululaisia ja vanhempia juhlatamineissa koulujen lomien alkaessa. Päivä oli aika lämmin.

Satama on tosi nättiä aluetta ja palvelu ystävällistä. Veneilysesonki on vasta aluillaan. Vain neljä vierasvenettä on nyt vasta paikalla. Huoltotilat ovat siistit ja tilavat. Satamamaksu 20 e/vrk. Pyykinpesu on vain 2 e /kone ja kuivaus samat 2 e. Ja polku pesutupaan on niin nätti.

Illalla on tarkoitus polkea kilometrin verran ns. keskustaan. Saa nähdä mitä sieltä löytyy. Sade lakkasi jo vähän ennen satamaan tuloa. Käytiin kävelemässä hotelli ja mökkialueella.

Huomenna kuitenkin aiotaan jatkaa matkaa pohjoiseen. Ilmeisesti seuraava satama on Rauman Kylmäpihlaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti