torstai 15. syyskuuta 2011

OOO LAS PALMAS, sun helmaas......










TENERIFAN SANTA CRUZista lähdettiin klo 9 maissa tiistaina 13/9  vihdoin  kohti määränpäätä GRAN CANARIAN LAS PALMASTA.. Tuulta oli sopivat 20-26 kn. koillisesta. Mukavasti purjehdittiin koko matka vähän reivatuilla purjeilla. Mukavasti vene kulki. Ajettiin yli laivojen liikenneväylän.  Liikennettä ei ollut kyllä yhtään. ARMAS kerran meni ohi Teneriffalle. Matkaahan oli n. 70 nM.
Jo kaukaa alkoi häämöttää Saaren pohjoiskärki. Näin mereltä se onkin melkoinen kooltaa kierrettäväksi satamaan. Sataman edustalla sitten olikin muutama laiva ankkurissa.
Marinaan ajeltiin melko pitkän matkaa. Vasemmalla oli odotuslaituri. Huvikseni otin vhf.llä yhteyttä. Hetimiten ilman vastausta laituriin ilmestyi marineero näyttämään paikkaa laituriin. Laiturissa kiinnityttiin väliaikaisesti laiturin omiin käysiin. Englanniksi mies sanoi:" Aivan ensimmäiseksi , tervetuloa Las Palmasiin.!"Mukavaltahan se tuntui.! Konttoriin mentiin sitten hoitamaan tuloasiat.(veneen paperit ja passit). Yritin tingata hyvää laituripaikkaa koska olis tarkoitus viipyä puoli vuotta näissä maisemissa.

ARC purjehdus on tulossa. Kaikille tälle pujehdukseen Las Palmasista Karibialle osallistuville pitää löytyä laituripaikka satamasta. Siksi vähän pudistelivat päitään, että pahalta näyttää. Lupasivat kuitenkin hyvän paikan läheltä rantaa N-laiturissa paikka 13 viikoksi eteenpäin. Jatko olis epävarmaa. Meitä ei kyllä yhtään innostanut ajatus ankkurissa olosta kaksi kuukautta. Rantaan pitäis ajella kumiveneellä. ARC lähtee 20/11 ja muutama vene on jo nyt tullut valmistelemaan matkaa
.
No , meille sattui kyllä heti seuraavana päivänä hyvä tuuri. Kippari joka muuten on niin hiljainen ja ujo tällääntyi juttusille parin nuoren miehen kanssa marinan tiellä paikallisen venekerhon edessä. Se on ihan laituripaikkamme lähellä. Pojat olivat innostuneet kyselemään matkastamme ja yleensä Suomesta. Englantia olivat puhuneet oikein mielellään. Kippari oli kertonut paikkaongelmastamme. Pojat olivat vieneet Kipparin ummikko espanjalaisen asioista päättävän miehen luo. Perjantaina käytiin tekemässä paperit kahdeksi kuukaudeksi paikallisen venekerhon paikasta meistä seuraavaan laituriin. Maksettiin se valmiiksi. Hinta on 11 euroa ja muutama sentti päälle / vrk. Kaupungin omistamalla  paikalla se on pari euroa vähemmän . Mutta varma on aina varmaa.!! Keskiviikkona 21/9 muutetaan viereiseen laituriin.

Käytiin sitten vielä kinuamassa vastaanotto laiturin toimistossa,  että päästäis takaisin ARC:n lähdettyä alkupereiselle paikallemme. Paikalla oli nyt mukava hyvää englantia hyvin puhuva nuorimies. Kertoi, että muutama kaveri oli ollut Erasmus stipendillä Suomessa. Hyvä ja kaunis maa. Ja ihmiset mukavia ja hyvin kouluttautuneita. Kerroin, että tuttua on . Meilläkin oli viime talvena "kummipoika" Espanjan Bilbaon läheltä. Oier opiskeli vuoden tietotekniikkaa yliopistossa. Nuorimies oli kuulemma lisäksi  tutustunut kahteen mukavaan norjalaiseen tyttöön.  Ei uskaltanut kuitenkaan luvata mitään varmaa paikka-asiaan. Minä tinkaamaan, että kirjoitappa nyt kumminkin asia muistiin .Näin tekikin. Tiedä häntä mihin ö-. mappiin . Sanoin käyväni muistuttamassa kun aika lähenee.


Meidän paikan lähellä rannassa on kuntosali. Spinninkiä siellä poletaan ja telineissä treenataan.. Tanssikurssejakin näkyy olevan. Ovet on auki merellepäin ja kaikki näkyy veneeseemme. Paritanssia on nähty ja soololattareita ja flamencoa. Kuntosali on venekerhon alakerrassa. Vieressä on ravintola ja yläkerrassa uima-allas. Kerhon jäsenyys maksaa 25 euroa viikko ja seuraavat viikot 5 euroa. Ens viikolla pitää syventyä asioihin.tarkemmin. Nyt tässä asetutaan aloillemme ja alamme tutustua tarkemmin paikkakuntaan. Iso on kaupunki ja paljon nähtävää. Toinen hiekkarannoista on sataman vieressä ja toinen Canteraksen ranta toisella puolen niemeä.

EL Corte Inglesin tavaratalossa on jo kävästy.  Eilen illalla pyörähdettiin paikallisessa varttuneen väen tanssipaikassa. Meno ja tunnelma oli sen mukaista.Tuttujen tervehtimis seremoniat pitkin iltaa poskisuudelmineen oli mukavaa katseltavaa. Suomikerho ja skandinaavinen kerho aloittavat kesän jälkeen vasta lokakuussa toimintansa. Linja-autoaseman vieressä on mielenkiintoinen tekniikan tietomaatyylinen museo. Näytteillä on avaruusasemasta höyryveturiin. Eteisaulassa on jopa ikiliikkuja esitteillä. Lapsille on omia alueita. Lisäksi paikalla on monenlaisia elokuvaesityksiä mm. dinosauruksista. Las Canteraksen uimarannalla on kävelty pari kertaa. Uimaan ei ole vielä tälläännytty sinne. Viereisellä uimarannalla olen jo käynyt.

Tarkempi tutustelu aloitetaan pikimiten kaksikerros bussikierroksella kaupungin alueella. Kuvia lähimaastosta tulee piakkoin. WIFI toimii veneestä !!Tosin yhteys välillä on kovin heikko.

Tutkiskelin tässä lokikirjaa ja laskin satamia. Matka päämäärään Las Palmasiin Gran Canarialla otti 3 kuukautta ja 3 päivää. Olemme olleet 43:ssa satamassa. Ankkurissa on oltu 3 yötä- kaikki Espanjassa Vigon lahden alueella. Paikkoja on nähty aikalailla. Sulattelemista riittää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti