sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Marraskuussa mennään ja Las Palmasissa









Kansipäällikkö Canteraksen rannalla. Uimaan ei ole nyt menemistä.
Sunnuntaipäivä on jo illassa.Kalenterin mukaan Suomessa on ruotsalaisuuden päivä. Eilen siellä oli Pyhäin-
päivä. Täällä vietettiin Pyhäinpäivää viime tiistaina. Satamassa  epäilivät , että kaikki kaupat ovat silloin kiinni, mutta eipäs olleetkaan kaikki. Illalla kävelyllä huomattiin , että auki oli moni putiikki. Ihmisillä oli kyllä monella silloin vapaapäivä.

Nyt on muutama päivä ollut tuulta ja vähän viileämpää kuin aikaisemmin. Tänään tuntui jo melko viileältä. Mittari näytti kyllä +22 astetta. Paikalliset ihmiset ovat jo kovasti vaatettaneet itseään. On saappaita ja pitkiä housuja ja pitkähihaisia puseroita. Meikäläiset vielä tarkenevat kesätamineissa. Ja lämpimältä tuntuu ilma. Vaikka on pilvistä voi aurinko paistaa välillä niin että päähän pistää.

Tänään on vietetty melkein koko päivä sisällä lukien ja telkkaria töllötellen. Lepopäivähän tämä on. Pieni lenkki vain käveltiin marinan rantaa. Kello on nyt 19.05 ja ulkona on ihan pimeää. Se siitä kellojen siirtämisestä.

Telkkaria on nyt tosiaan töllötelty. Ostimme sellaisen 23 tuumaisen tuolta Siete Palmaksesta viime viikolla.
Täällä on sen niminen kaupunginosa ja siellä on vasta rakennettu tosi iso ja uusi ja komea ostoskeskus jolla on sama nimi. Ostarin eteen on tehty , oisko jotain muovia, seitsemän normaalikokoista palmua. Siitä nimi Siete Palmas. Alakerrassa oli suuri Media Market ja olihan siellä tavaraa joka lähtöön. Kerroksia oli useampi ja myymälöitä kovasti. Ajoimme sinne bussilla. Meillähän on nyt bussikortit kaupungin sisäiseen liikenteeseen ja myös koko saarta koskevat. Kaupungilla ajoon voi ostaa 10 matkan kortin, hinta 6,50 euroa. Pitkänmatkankorteista saa 30, 40 tai 60 % alennusta riippuen paljonko korttiin lataa rahaa. Saari aiotraan kiertää vastapäivään lähipäivinä. Reitti ja aikataulu on vielä suunnitteluasteella.

Niin siitä telkkarista vois olla vaikka hyötyä näissä kieliopinnoissa. Kovasti näytetään El Hierrolta kuvia ja tietoa. Mehän olimme saarella kuukautta aikaisemmin.Silloin eivielä ollut merkkejä purkauksista tai ainakaan niistä ei vielä julkisesti puhuttu. Restingassa olimme muistaakseni kolme päivää. Se oli tosiaan mukava pieni kylä jossa oli ihan mustaa laavaa rannat ja monet rakennukset tehty samasta materiaalista. Vuokra-autollahan kiersimme koko saaren. Ajatella, että nyt siellä tosiaan kuohuu ihan tosissaan ja ihmisiä on evakuoitu.

Suomalaisia täällä alkaa olla yhä enemmän. On tavattu sattumalta ihan tuttujakin sattumoisin. Suomikerholla tavattiin oman pursikerhon mies ja myös tanssituttumme Sinikan ja Sepon. Viimeksimainitut kävivät veneellä eilen päiväkahvilla. Oli ihan mukavaa tavata ja rupatella. Illalla olimme yhdessä taas Suomi-kerholla lauantaita viettämässä. Siellä pistetään ovet kiinni jo kello 22. No väki siellä onkin vähän varttuneempaa.

Las Palmasin satamassa käy  melkein päivittäin joku suuri risteilijä ,parhaana parikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti