torstai 7. elokuuta 2014

KASKINEN 30-31/7

Pienessä tuulenvireessä idästä saimme purjehtia lähes puoleen päivään. Genaakkeri otettiin keulaan. Isopurjekin oli päällä. Vauhtia oli 5,5- 6 solmua.  Puoliltapäivin taas tyyntyi ihan pläkäksi.
Lämpömittari näytti 34 astetta.

Ajeltiin Zanan kanssa rinnakkain koneet tyhjäkäynnilla. Uitiin veneen perässä uimatasolta rapuista kiinni pitäen. Olipa virkistävää siinä helteessä. Alla oli 22 metriä vettä eikä sinilevästä merkkiäkään.

Ilma viilentyi klo 16 maissa. Tuulikin sen verran, että rullattiin keulapurje auki.  Parin tunnin päästä lähestyttiin
Kaskisten satamaa. " Jenniäpä " ei saatu sisään vaan köysi oli jumittunut rullaan.. . . Aina välillä sattuu ja tapahtuu. Ajoimme vierassataman edessä olevaan leveään laituriin. Hyvin päästiin vaikka keulapurje lepatti ulkona.  Siinä sitten otettiin alas koko purje täkille ja rullattiin se kasaan siinä leveällä  laiturilla. Onni oli siinä myötä.  Jatkettiin siitä varsinaiseen vierassatamaan.  Matkaa oli tehty 77 mailia ja aikaa siihen meni 12 tuntia.
Tuntui, että aika kului nopeasti taas. Tulee siinä rampattua istumakaukalon ja salongin väliä tiuhaan päivän mittaan ( 6 rapun askelmaa ylös ja alas ).

Taivaalla näkyi uhkaavia pilviä ja ilma oli viilentynyt. Laiturissa meitä  tuli vastaan nykyään satamaa pitävä mies. Perheensä kanssa hoitaa satamaa  klo 12-22 .  Illastahan veneet useimmiten tulevat satamaan ja usein vielä pitkän  päivän purjehdukselta. Ystävällinen ja puhelias pariskunta.  Polttoainetta on myynnissä aukiolon ajan. Perheessä on 13 ja 17 vuotiaat tyttäret. Isä kertoi, että homma on ihan hyvä lastenkin kannalta. Oppivat tytötkin työelämää ja siinä sivussa suomenkieltä ja englantiakin.  Kotikieli perheessä on ruotsi.

Satamamaksu on  13 euroa /yö ja sähkö 3 euroa.  Pesukone ja suihkut ovat käytössä samaan hintaan.
Illan mittaan vähän satoi ja jyrisikin, mutta ei pahemmin. Laiturissa oli ennestään vene Pietarsaaresta ja toinen Hollannista.

Kipparit saivat  korjattua meidän  rullan alkuillasta.
Porukalla pidettiin vohvelikekkerit illan ratoksi. Sää ei  houkutellut ulkoilemaan. Ja hiljainen Kaskinen on jo aikaisemmin kierretty , mutta välisatamana paikka on verraton.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti