tiistai 3. huhtikuuta 2012

Hyvästit Las Palmasille 29/3

Pakko sanoa taas kerran, että kyllä tuo aika kuluu. Las Palmasissa tuli oleilua 6 kuukautta ja 16 päivää.
Hyviä kelejä katseltiin jo muutamia päiviä ja sitten alko tuntua kipparista , että nyt.
Ensimmäinen etappi siis tulee olemaan Fuerteventura ja sitten Lanzarote.

Ystävät ja tuttavat kävivät moikkaamassa viimeisinä päivinä. Lämmitti kovasti meidän sydämiä.
Vielä Texacon laiturille tankkaamaan mennessämme tulivat Irmeli ja Esa hapanleipäpussin kanssa saattamaan meitä.Samoin tuli naapuriveneen Marie miehensä kanssa.Sähköpostiosoitteita vaihdettiin.
Edellisenä iltana Jussi järjesti veneellään meille läksiäiset. Irmelin ja Esan lisäksi paikalla oli Sirviön pariskunta Turusta. Veneellään ovat täällä hekin. Olivat tulleet Puerto Moganista pari päivää aikaisemmin Las Palmasiin.

Meillä oli mukava kuva Lennistä talvisessa maisemassa Nallikarin rannassa poron selässä.Siitä teimme suurennokset ja laitettiin kuvat raameihin.Lahjoitimme sellaisen muistoksi klubillemme, venekerholle ja Sailors baariin.Kyllä siinä siunailtiiin talvista merenrantaa. Sailorsbaarin Pepino omistaja lahjoitti meille roseviinipullon ja punaviinipullon. Punaviinin kehotti avaamaan kun päästään kotisatamaan. Pepinolla oli vene samassa laiturissa kuin meillä.

Tankkauksesta sitten suuntasimme suoraan merelle.Kello oli 16.10. Valoisaa riitti vielä kolmatta tuntia. Suunta otettiin kohti  Fuerteventuran pohjoiskärkeä Corraleron satamaan. Paarpuuri halssilla tultiin koko taival 110 nM. Tuuli oli heikohkoa n. 10 kn ja välillä heikompaa. Loppumatkasta ajettiin 1 1/2 tuntia  koneella. Matka kesti 19 tuntia ja 15 minuuttia. Muutamia laivoja nähtiin matkan varrella. Vuorotellen torkuttiin ja välillä tietenkin syötiin ja katseltiin maisemia.  Taas oli kirkas tähtitaivas kaunis Aamun valjettua nähtiin tosi suuri delfiiniparvi. Siinä oli kymmeniä yksilöitä. Kerran nähtiin niiden hyppäävän ilmaan kymmeniä metrejä pitkässä rivissä yhtäaikaa .Vierellä niitä hyppi ja sukelteli veneen alta pitkän matkaa meitä seuraten. On se liukuminen kaunista katseltavaa.

Corraleron satamaan lähestyttäessä alkoi yhtäkkiä tuulla tosissaan. Päästiin kuitenkin hyvin kiinnittymään sormiponttooni laituriin. Köysiä tuli ottamaan vastaan yksi mies samasta laiturista. Satamamaksu oli 10 euroa/vrk. Marineero puhui vain espanjaa, mutta hyvin selvittiin ja saatiin asiat hoidettua.

Saarella viivyttiin kolme päivää. Marina sijaitsee kaupungin edustalla. Kaikki oli lähellä.Vierasveneitä ei ollut montaa. Paikallisia moottoriveneitä ja kalastajaveneitä oli paljon ja vierestä kulkee kuljetusaluksia viereiselle Isla De Lobokselle ja Lanzarotelle. Kulkijoita näkyi riittävän. Vuokrasimme auton päiväksi ja ajoimme saaren ympäri. Maisemat saarella on aika karut vuorineen. Poikkeuksena oli  itärannalla Costa Calma turistihotelleineen ja hiekkarantoineen. Mielenkiintoinen paikka oli laakso jossa sijaitsee saaren entinen pääkaupunki Betancuria kauniine vanhoine rakennuksineen. Sunnuntaipäivä vietettiin sitten ihan marina-alueella ja kaupunkia kierrellen. Englantilaisia ja saksalaisia turisteja oli paikalla kovasti.Ilmat oli ihan lämpimät, mutta ei helteiset. Rannassa kävi melkoinen tuuli.
Sunnuntaihan oli palmusunnuntai ja aprillipäivä. Lenni Metsokankaalta soitti, että saako virpoa. Tietenkin sai, mutta palkaksi voitiin antaa vain pusuja per puh. " Käykö ?" kysyin." No joo "oli vastaus
Kiva kun meitäkin muistettiin.

Maanantaina sitten kauppareissun jälkeen päätettiin siirtyä Lanzarotelle Rubiconin marinaan saaren eteläkärjessä. Matka meni purjein liukkaasti tiukassa luovissa. Tuulta oli 17-18 kn. Lyhyt matka kesti vain puolitoista tuntia. Marina on tosi komea. Kaunein ja komein tähän asti. Satamamaksu on 23 euroa/vrk. Täällä aiotaan viettää kolme päivää. Täällä kyllä silmä lepää ympäri katsellessa. Tämä on ajatuksella ja huolella rakennettu alue. Vastaanotto on ystävällistä ja avuliasta niinkuin kaikkialla muuallakin. Illansuussa lähdettiin katselemaan ympärillemme. Rannan oikealla puolella näkyi mielenkiintoinen kirkolta näyttävä rakennus jossa oli erikoinen laavakivikatto.Käveltiin pihaan ja sisälle. Paikka olikin Hotel Vulcan. Eteisaula on laaja ja siinä oli palamassa suuria kynttilöitä ympäriinsä ja sisältä kuului harrasta rauhallista musiikkia. Kierreltiin paikkaa ympäriinsä eikä kukaan tullut ajamaan pois. Pyysin vielä respasta esitteen hotellista ja sain sen. Alue oli laaja ja kaunis. Ihan äimänä me sitä tolloteltiin. Kippari sanoi tulevansa tänne heti jos tarjotaan tänne lentoa tähän hotelliin kaksi viikkoa kolmella satasella. Niin, että viiden tähden delux hotelli on kyseessä.

Huomenna aiotaan vuokrata auto päiväksi ja ajaa saari ympäri. Kuvia laitetaan kunhan ehditään ja yhteys pelaa. Tätäkin kirjoittelen nyt seisaallaan tietsikka portaan yläpäässä oven edessä veneessä. Yhteys on kuulemma ihan hyvä satamakonttorissa , mutta sinne on matkaa. Kuulumisiin !! Voikaa hyvin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti