torstai 23. kesäkuuta 2011

Byxelkrokissa

Matka meni rattoisasti. Venettä piti piinata vastatuuleen niin paljon kuin vain kärsi.Kaikki tietysti vauhdin kustannuksella, mutta kyllä se vauhti 5-6,5 solmua meille riitti. Yhdellä halssilla purjehdittiin koko matka. Muutamia laivoja näkyi horisonteissa. Yks puuta kuljettava Oulua ja Göteborgia kulkeva rahtilaiva ohitti meidät
aika läheltä. Muutamia pieniä lintuparvia lenteli kiivaasti hyvin lähellä meren pintaa. Enpä tunnistanyt lajeja.
Tuulta oli 8-12 m/s. Loppumatkasta se hiljeni kuuteen metriin.
Satamaan tullessa alkoi jo hämärtää. Kello oli 22.10 kun köydet oli kiinnitetty. Että semmonen työpäivän kestävä urakka  taas, mutta jotenkin aika kuluu nopeasti merta katsellessa.
Muutama kuva laitetaan esitteeksi paikasta.
Seuraava aamu oli sateinen ja tosi tuulinen 15-17 m/s.Kävin aamulenkillä pitkin saaren rantaa kulkevaa tietä.
Tuuli melkoisestri,mutta paikalliset asukkaat kulkivat sortseissa ja ohuissa yläosissa. Meikäoli purjehdusasussa ja jalassa villasukat croksien alla. Tuuli, että meinas tukka lähteä.Muutama kuva tulee siltä reissulta. Kippari se kuvailee enimmäkseen veneitä ja satamia.

Lenkiltä toin tuliaisiks kauppa-autosta tuoreita sämpylöitä ja kardemummapullaa. Rami yritti huijata , että tuuli on vain 8 m/s . . - nyt lähdetään Kalmariin. Huomautin että sorry vaan ,mutta 12 m/s on lähempänä totuutta.


Lähdettihän me kun kippari päättää( joskus). Ylimääräisellä keulaköydellä saatiin läikässä poijuhaka irrotettua

Laiturissa ruotsalainen pariskunta seuras kauhuissaan. Onnistuttiin !!..ja Rami huikkas, että hej då !

Merimatkalle tulee laitettua valmiiksi istuinkaukaloon evääksi leipiä hedelmiä ja pikku purtavia. Asiaa sisätiloihin kyllä riittää pitkin matkaa, mutta kokkaaminen on jo eri asia tuulella. Kulkeminen kovassa tuulessa onkin joskus melko vaativaa. Niin että kuntoilusta käy.
Lukeminen pitemmän päälle ei onnistu kovassa merenkäynnissä.
Äänikirjat olis ihan hyvää ajankulua. Espanjankielen cd-levyjä on kyllä mukana ja musiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti