keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

VISBYSSÄ 19-22/6

19/6 SUNNUNTAI

Takaa kovassa läikkeessä siis tultiin Visbyn satamaan.klo 12.45 Hyvin onnistui kuitenkin rantautuminen sataman perälle poijuun. Hollantilainen mies  laiturilta tuli ottamaan köydet.

Satamakonttorin palvelu oli ystävällistä ja asiallista. Satamamaksu on 300 kr/vrk sähköineen. Suihkut ja pyykkäyspaikat on kortin takana. 100 kr/ kortti . Käyttämättömän saa lähtiessä takaisin. Ihan asiallista oli, että kaikki maksut suoritetaan lähtiessä. Suomalaisia veneitä oli muutamia. Jutusteltua tietty tuli.
Sataman vierellä kulkee katu ja siinä kulkijoita.Kadun varsi on täynnä ravintoloita ja jätskibaareja.
Kaikki on tässä ja lähellä.Illansuussa käytiin kahvilla ,pullalla.ja kävelyllä kaupungilla.Nättiä on mielenkiintoista. Mehän käytiin täällä päiväseltään 3 v. sitten saaren pohjoisosasta. Muuten aika jännä sattuma
että minulla sattui matkalukemiseksi Mari Jungstedtin dekkari  just Visby tapahtumapaikkana. ja muitakin saaren kaupunkeja.
Ja illalla uni tuli äkkiä.

20/6 Maanantai

Herättin klo 7 maissa mukavassa keinunnassa. Käväisin viemässä postikortit laatikkoon. Vanhaa on tosiaan kulttuuri täällä : talot vanhoja ja pieniä ja nättejä ja kujat kapeita ja kiemuraisiä. Ylämäessäkin löytyy...
Muuri kaupungin ympärillä on rakennettu 1200-luvulla ja siitä eteenpäin. Asukkaita saarella 50.000.
Ruusut jo kukkivat talojen seinustoilla ja puskissa.Tämä nettikirjoittelu vie kyllä  aikaa. Meikä kun on kaukana nettinörtistä.

Meidän seuran kommodorin Karin uusi vene NENA tuli satamaan iltapäivällä. Kroatiasta sitä tuodaan. Sari ja Jussi ovat kuljettajina nyt ja ilmeisesti kotiin asti.Enemmän jutusteltiin seuraavana päivänä.
Kristina Cruiserkin näkyi poikkeavan satamaan.(Katarina ? ) se uudempi.

Rantaravintolassa syötiin hyvät pizzat illalla. Niin ja kaljat palan painikkeeksi.
Illan Rami istui tietokoneella. kun oli langaton käytössä. .
Käväisin vielä iltakävelyllä ja paluumatkalla jotenkin satuin yhteen rannan jätskibaareista.  Jätskilajeja on kymmeniä... hyvää oli Whisky-crem ja sitron.

21/6 TIISTAI

Ylös noustiin klo 8 maissa.Täällä näkyy aina tuulevan. AIS:ta katsottiin missä Even ja Andruksen Suwena on tulossa. Näkyi olevan jo 3 merimailin päässä. VHF:llä otettiin yhteys ja luvattiin katsoa heille hyvä paikka.  Olivat pyrjehtineet yön Nynäshamnista.Väsyneitä tietty olivat ja tälläytyivät unille. Klo 15 sovittiin Sea Iriksellä ärtsopat ja vohvelit ja kuulumiset.

Me kierreltiin Ramin kanssa kaupungilla vähän ostoksilla ja Märtas kafessa päiväkahvilla. Sadetta oli luvattu,mutta ilma oli ihan mukava ja lämmin.

Illansuussa sitten Sari ja Jussikin koputtelivat veneen keulaa. Yhdessä kului ilta mukavasti rupatellen ja napostellen ensin meillä ja sitten vielä Suwenalla kuudestaa.. Sari ja Jussi lähtivät seuraavana aamuna aikaisin kohti Sandhamnia, Tukholman ulkosaaristossa. Ero oli haikea ja hyvät matkat halailtiin.Oli mukavaa kuunnella matkan vaiheista. Satiin paljon vinkkejä.

Me ajateltiin lähteä eteenpäin kohti Ölannin pohjoiskärkeä Byxelkrokia torstaiaamuna. Keskiviikkona näytti siltä että torstaille olis kovat kelit. Päätettiinkin lähteä eteenpäin jo keskiviikkona iltapäivällä. Ennen sitä vielä käytiin kiertoajelu kaupungin muurien ympäri paikallisella " potnapekalla". Opastetulla kierroksella saatiin vähän enemmän tietoa paikan historiasta.
Nyt tuli jo kiire lopettaa kirjailut ja alkaa valmistella lähtöä.
Eve ja Andrus tulivat saattelemaan ja irrottamaan köysiä.Kello oli silloin 13.30




.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti