maanantai 1. elokuuta 2011

Camarinas 31/7-




















Täällä tuli vietettyä kaksi yötä.   

CAMARINAKSEEN tulo kesti 7,50 tuntia. Matkaa oli n. 45 nM. Aurinkoa otellessa meni matka. Ihana lämmin sää ja melkein tyyni. Pitkää loivaa maininkia oli enimmäkseen. Korkea komea Espanjan rannikko oli vasemmalla puolella. Tuulipuistoja on rannoilla kovasti. Muutama purjevene oli tulossa samaan suuntaan ja pari vastakkaiseen. Kalanpyydyksiä tietenkin oli matkan varrella ja muutama pieni kalastaja-alus nähtiin etäällä. Koneajoksi meni matka miltei. Vähän aikaa vain purjehdittiin pikku tuulenvireessä.

Satamaa kun lähestyimme, ponttooneilta viittoiltiin meille heti paikkaa.Vastaanottamassa oli satamakapteeni, joka ojensi meille tulokaavakkeen täytettäväksi. Konttorissa sitten kävimme maksamassa majotuksen. Näytti siltä, että miehen vaimo hoiti konttorihommat  Tosi ystävällistä oli vastaanotto. Selviteltiin asiat espanjalla, englannilla ja viittoille ja hyvin meni..Satamamaksu oli 18 euroa/vrk. Otettiin kaksi yötä ainakin aluksi.

Satama on lähinnä kalastussatama. Muutamia suuria kalastusaluksia on rannassa.Kalat kuljetetaan sellaisella putkella veneestä rannassa olevaan jalostuslaitokseen. Ponttooneita on kolme. Paikallisten pieniä moottoriveneitä enimmäkeen on laitureissa. Parikymmentä vieras-purjevenettä on lisäksi paikalla. Ranskalaisia ,puolalainen ,espanjalaisia , hollantilaisia ja kaksi suomalaista. Pinta Kotkasta tuli perässämme seuraavana päivänä.. Siistit suihkutilat, ravintola  ja satamakonttori on heti vieressä. Kaupunki on pieni ja asettunut just lahden ympärille satama-alueelle.

Käytiin tuloiltana kävelyllä rannan tuntumassa. Kahviloita on tiuhaan ja niissä istuskelee ihmisiä ja puheensolina on kova. Kujat ovat kapeita ja talot niiden varrella seinä-seinässä. Aika pieniä ovat ja mallia on moneksi. Silmiinpistävää oli, että miltei puolet taloista on  asumattomia ja näyttää olleen jotkut vuosia tai vuosikymmeniä. Myytävänä kylttejä myös löytyy. Kateltiin yhtä rannan tuntumassa olevaa tyhjää taloa etäältä. Puheltiin , että pitäiskö ostaa ja kunnostaa porukoille ja itselle lomanviettopaikaksi. Lähemmin myöhemmin taloa tarkastellessa huomattiin, että siellähän kasvoi jo puuta ja pensasta sisällä. Katto oli romahtanut jo aikoja sitten.

Seuraavana päivänä pyöräiltiin lahtea ympäri pientä kärrytietä meren vierelle. Kunto nousee. Ylämäkiä on kovasti. Sää oli tulopäivänä helteinen.Seuraava päivä oli pilvinen, mutta lämmin.Karhunvatukoita oli jo osittain kypsiä tienvarrella. Hyviä olivat. Paikallisessa supermarketissa käytiin .Hedelmiä on monia ja edullinen on hinta.Muutenkin täällä on ruokatavara mielestäni edullista. Postikortteja en ole löytänyt vielä. Neuvottiin mm. kirjakauppaan. Sielläoli vain onnittelu ja vitsikortteja. Olkoon!...ostetaan seuraavasta vähän isommasta paikasta. Oli tämäkin paikka ihan näkemisen arvoinen. Tortillat käytiin syömässä välipalaksi oluen kanssa pyöräretken jälkeen. Maistui !

Illalla käväistiin katsomassa Pinta- venettä. Tulivat illansuussa satamaan. Istuttiin Tarjan ja Juhan luona kokemuksia vaihtamassa.  Pikasesti siinä ilta kului rupatellessa.
Huomenaamuna on tarkotus jatkaa eteenpäin. Ei ole vielä päätetty missä huilitaan. Hyviä säitä on luvattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti