keskiviikko 3. elokuuta 2011

PORTOSIN Ria de Muros 2/8 -4/8

.Camarinaksesta lähdettiin aamulla klo 9.30 utuisessa pilvisessä säässä. Lämmintä kuitenkin oli. Meri oli miltei tyyni. Koneajoksi meni. Vähillä vaatteilla kuitenkin selvittiin ja matka meni rattoisasti pitkin korkeaa komeaa rantaviivaa. Merellä oli kyllä sumua.
Niin kiirettä on ollut, etten ole muistanut vaihtaa kalenterissa lehteä. Nyt sen tein ... ja lahjakalenterissa kurkistelee elokuussa  kesämökin terassilla mummun pienet kullanmurut...

REEDSiä lueskelin ja tultiin siihen päätökseen, että ajetaan Ria de Muroksella (Muroksen lahdella) Portosin`iin eikä Murokseen. Mainostettiin parempana satamana. Matkaa on saman verran molempiin l. n. 45-50 nM.

Klo 12 tultiin Cabo Finisterrelle,. pahamaineiselle kuoleman rannikolle. Maine on melkoinen, mutta kesysti kyllä nyt meidät otti vastaan miltei peilityynessä. Kierrettiin koko niemi satama-alueelle asti. Oli tarkotus yrittää rantautua pariks tunniks ja pyöräillä sille kuuluisalle majakalle n. 3 kilometriä. Vapaata oli vain ponttoonin päässä niin hankalan lyhyessä välissä , ettei haluttu riskeerata. Vapaata paikkaa oli yhden kalastajan vieressä, mutta hän sano,että omistaja saattaa tulla tunnin sisään paikalleen. Kumivenettä ei viitsitty ruveta tätävarten pumppaamaan ja pistämään venettä ankkuriin . Niinpä piti luopua ajatuksesta ja jatkaa matkaa.

Ranta jatkui yhtä mahtavana. Kyliä on korkeiden rantojen välissä. Tuulipuistoja pyörii korkealla. Kolme venettä oli tulossa samaan suuntaan. Pieniä kalastusveneitä oli pyydyksillään.

Portosinin satamaa lähestyttäessä oli taas ponttoonilla pari miestä osoittamassa meille paikkaa. Ilma oli edelleen lämmin. Konttorissa naishenkilö puhui hyvää ja selvää englantia. Maksu oli 64 euroa /2 yötä. Luovasti piirsi meille blankolle kartan lähitienoosta.

Tämä paikka on varsinainen kalastuspaikkakunta. Pyydyksiä on ja veneitä kovasti kalasataman puolella. Onkijoita on pitkin aallonmurtajaa ja rantoja. Satama-alue on siisti ja rakennukset aika pollevia niinkuin koko alue. Asukkailla on ainakin kolme eri hiekkarantaa lähellä toisiaan.

Käytiin välipalat syötyämme pyöräilemässä. Lämmintä  oli vielä illansuussakin. Kävin uimassa meressä kolmannen kerran tänä kesänä vasta. Edellinen uinti oli Valassaarilla Vaasan edustalla. Kylymää oli, mutta kyllä virkisti.Kippari oli vain rantavahtina.Perheitä oli aurinkoa ottamassa vilteillään rannassa.

Äveriäämmän oloista tässä paikassa on verrattuna Camarinakseen. Talot tosiaan isompia ja puutarhoja istutuksineen on kaunistuksena.
 
KESKIVIIKKO:
Noustiin ylös vasta klo 9 jälkeen. Aamu oli taas sumuinen. Lämmintä kyllä oli. Aamupalan tarkeni hyvin syödä ulkosalla vähissä vaatteissa. Aurinko näkyi kyllä paksun sumu- ja pilvikerroksen takaa. Vähitellen sumu ja pilvet hävis ja tuli tosi helteinen päivä. Kävin tuossa  pienellä uimarannalla taas uimassa ja kävelemässä hietikossa ihailemassa  simpukankuoria.  Vierellä on omakotitaloja. Yhdellä pihalla istui mies pöydällä soittamassa kitaralla jotain valssikappaletta. Sopi niin jotenkin aamutunnelmaan.

Meidän lähellä on hollantilainen pariskunta , jonka vaimo on suomalainen. Mies yritti tunti tolkulla saada kumiveneensä moottoria käymään. Viimein onnistui korjaamaan moottorin ja tuumas, että sukulaiset luulevat ,että tämä veneily on yhtä lekottelua. Täällähän saa koko ajan jotain korjata ja asentaa ja siivota.Aina on joku paikka rikki.Totta...pikku näpertelyä riittää.

Pikku hankintoja on tehty matkan aikana: Cherbourgista löytyi littana vesiletku, joka on omassa kotelossaan(tehokas). La Corunasta ostettiin fenderstep ( laiturille helpottaa pääsyä ja veneeseen). Camarinaksesta löytyi Ricardo Masìn rautakaupasta pienikokoinen sähkölämmitin rikkimenneen tilalle.
Välillä pitää kuivatta sisätiloja.

Aurinkoa on tänään otettu. Kipparikin on ottanut sortsit  käyttöön.
Halpaa on täällä ruokatavara. Varsinkin hedelmät ja vihannekset . Kahvilla käytiin eilen ja otettiin pienet pullingit kans. Hinta oli 2 euroa.

Huomenissa pitäis saada vielä bensiiniä perämoottoria varten. Islas Ciekselle on suunniteltu menoa. Kippari olis. ostanut bensaa jo tänään, mutta kilometrin päässä oleva huoltoasema oli just tänään satamamiehen kertoman mukaan suljettu. Satamasta saa dieseliä,mutta ei bensiiniä. Kyllä lämpimässä on vaihteeksi ollut mukavaa olla sataiden ja tuulien jälkeen. Saa nähdä milloi seuraavan kerran päästään nettiin Adios!!Voikaa hyvin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti