keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

DIRHAMIN  Satamaan Mantereelle 20/7 sunnuntaina

Köydet irrotettiin Kuivastussa klo 6.55. Helteinen ja lämmin oli aamu taas. Tuulta oli  vain nimeksi. Purjehtimisesta ei puhettakaan.  Onneks on dieseliä ja kone toimii. Ohi Vormsin saaren ajeltiin ja oikealla puolella näkyi Haapsalu mantereella. Väinämeren väylät  ovat mutkaisia ja vettä matalasti. Onni , ettei meri myrskyä .
Voosi Kurk lahtea ajaessa vähän tihuutti vettä.

Klo 14.30 saavuttiin Dirhamin huvivenesatamaan. Trippimittari näytti 45 mailia. Satama on aika pieni, mutta suojainen. Ponttoonilaiturissa on paikat aisojen väliin ja aallonmurtajan reunassa on aika korkeat paikat mustien autonrenkaiden kylkiin. Meille löytyi paikat aisojen väliin. Suomalaisia veneitä oli useita. Koko illan ajan tuli satamaan  uusia yöpyjiä;toiset tulossa etelästä ja toiset sinne menossa.

Satamamaksu on 16 euroa ja sisältää kaiken. Pesutilat ovat siistit, mutta lattiakaivo veti laiskasti. Pieni kahvila -ravintola on rannassa. Täälläkin käytiin raitilla kävelemässä. Tie on pikitie metsikön välissä. Metsämansikoita Tainan kanssa herkuteltiin. Löytyipä mustikoitakin. Vähän matkan päässä oli pieni kauppapuoti .  Auki se on sunnuntaisinkin klo 10-17. Vasemmalla rantaa lähellä oli yks ei ympäristöön istuva komea kaksikerroksinen talo. Pihassa oli kyltti mikä viittas jotenkin kalastamiseen tai kaloihin yleensä ja maininta etap 1. Alla oli EU merkki. Rakennuksen pääoven yläpuolella oli kyltti jossa luki Dirhami Guesthouse. Tekstit oli  täälläkin vain eestin kielellä.
Tainan kanssa herkuteltiin metsämansikoilla ja mustikoilla Dirhamin metsässä

Kalastuksesta ja EU:sta lienee kysymys??

Komea talo metsän keskellä. Pääovessa luki Guesthouse !!??

Dirhamin satama-allas. Iltaa myöten allas täyttyi veneistä. Suomalaisia veneitä lähes 10

Ollin kanssa uitiin täälläkin.  Vesi oli ihanan lämmintä ja kirkasta. Melko pieniä simpukan kuoria löytyi vedestä. Tainalla ja Ramilla on vielä talviturkit heittämättä.

Aamulla jatkettiin matkaa klo 6.50 kohti Tallinnaa.  Kuivasin Dock Housen ikkunat ennen sitä. Myöhään illalla jo veneen kansi ja ikkunat ovat kosteudesta ihan märät. Kippari teki illalla reittipisteitä plotteriin. Kivikkoisia ja matalia rantoja edelleen. Ajellaan ohi Pakrin ja Paldiskin. Naissaar ja Osmussaarkin ovat nimenä tuttuja rannikkolaivuri kurssin kartoilta.

Kahteen kertaan meitä lähestyy Suomenlahdella leveä vaalea sinileväalue: paksua vaaleaa puuroa. Alue erottuu ihan selvänä. Surkean näköistä katsottavaa.

Meille on suositeltu Kalev Yacht Clubin satamaa Tallinnassa . Ainakin s/y SUWENAN  Eve ja Andrus sekä s/y Pintan Tarja ja Juha. Kuulemma rauhallinen ja suojainen yksityis-satama Piritan sataman vasemmassa reunassa. Syvyyskin kuulemma riittää.
 Soittelin paikkaa aamupäivästä..täysi on. Tallinnassahan oli viikonloppuna meripäivät. Lupaan soittaa myöhemmin ennen saapumista.
Ja paikat järjestyi. Kehotettiin tulemaan nosturin viereen. Satamamestari kysyi tietenkin veneiden pituudet.
Ajeltiin rannan tuntumassa laivaliikenneväylien sisäpuolta ja viimeisimmän läpi kohtisuoraan niinkuin pitääkin.
Tuuli nousi äkkiä rannan tuntumassa, parhaimmilleen 15 m/s puuskassa. Lainelautailijoilla oli melkoinen sataman lähellä.  Hyrjää kyytiä viilettivät.

Tallinnasta sitten seuraavassa jaksossa. Hyviä öitä !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti