torstai 24. heinäkuuta 2014

PALUU KOTI_SUOMEEN 24/7 torstaina

Torstaina oli kello herättämässä 05.45. Köysien irrotus suunniteltiin klo 7.ksi. Aamu oli taas lämmin ja tyyni.
Kajuutan ikkunat ja kansi olivat likomärät yön kosteudesta. Äkkiäpä  ikkunat pyyhki kuiviksi, että läpi näki.
Kalev Y.C satama ja Tallinna jäi taakse. On muuten Kristiinan päivä akkainviikosta. Meillä on Kristiinoita kolmessa polvessa.

Reittijakojärjestelmillä piti tarkkailla laivaliikennettä ja kulkea oikeaoppisesti. Muuten oli meno rauhallista auringon-ottoa helteessä. Reittipiste otettiin Hangon itäpuolelle Längdenin majakan itäpuolella olevalle 12 m:n väylälle.

Suunnilleen puolivälissä matkaa alkoi edessäpäin lillua valtavia vaaleita leväkertymiä. Sitä oli joka puolella. Huh...on se järkyttävää katseltavaa. Syvyyttä meressä oli n.40-50 metriä. Näitä puurovesiä riitti lähelle saaristoa.

Lauhdevesisuodatin tukkeentui puolessa tunnissa tässä puurossa ajettaessa koneella ja lämpö moottorissa alkoi nousta. Kone stoppiin ja suodattimen pesu.

 Klo 13 maissa tuli Suomen ranta näkyviin. Tuntuipa mukavalta !

Saavuttiin 12 m:n väylälle. Siitä käännyttiin 5m:n väylälle ja edelleen Tvärminnen rannalle Sjö-björkskärin pohjoispuolella olevalle ankkuripaikalle. Kello oli 16.35. Onpa ihana laguuni saarien välissä.! Ukkospilviä näkyi taivaalla ja  jyrähtelikin muutaman kerran. Kuitenkin ilma selkeni ja aurinko helotti taas tosissaan. Ankkurit laskettiin lähekkäin  Zanan kanssa. Hetimiten mentiin uimatasoilta uimaan molemmista veneistä, kaikki paitsi kippari meidän veneestä. Olihan vesi lämmintä ja puhtaan näköistä. Melkeen ei malttanut tulla pois. Pesin siinä uidessa veneen vesirajan harjalla puhtaaksi.

Tvärminnen poukamassa kansipäällikkö ja Olli uimassa.


Ulkona sitten syötiin istumakaukalossa: tallinnalaista valmiiksi marinoitua possua, munanuudelia ja salaattia.
Tätä saslikkia myydään kaupoissa pienissä ämpäreissä eri marinaadeilla. Voi grillata tai paistaa pannulla. Samalla tulee hyvä kastike.( vinkki Eveltä Suwenalta).  Kunhan ruoka laskeutui piti taas hypätä uimaan.
Ankkuripaikan vierellä on kesämökkejä ja niissä lapsia rannassa uimassa ja nauttimassa. Yksi vene oli lähellämme poijussa. Illemmalla saapui vielä yksi purjevene.

Ihanaa !! nyt alkaa blogi olla ajan tasalla. Kuvia laitetaan tosiaan sitten kotosalla oikeille paikoilleen. Kirjoittelen tätä sisätiloissa. Mokkula toimii !
Ilta alkaa jo pimetä . Ankkurivalo on palamassa maston huipussa.

Huomisaamuna jatkamme matkaa Hankoon. Leinosten poika vaimoineen Helsingistä tulee heidän mukaansa  viikonlopuksi Hangosta. Sieltä siirrytään Turkua kohti.

Hyvää yötä !!( käyn vielä istumakaukalossa ihailemassa kesäyötä.)

.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti