keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

SAARENMAALTA MUHUN SAARELLE
elikkä KURESSAAREN satamasta KUIVASTUN satamaan 19/7

Kuressaaressa oli lähtiessämme aurinkoinen,  lämmin ja tyyni aamu ja klo 9.35. Satamakapteenilta saatiin kartta mihin oli merkitty poikittaisväylä täältä itään päin Roomessaaren väylälle.  Kaapelin verran pohjoisessa  suunnassa oli virhe koordinaatissa. Matala kivikkoinen ranta  pani olemaan varovainen.

Meri oli ihan peilityyni ja ilma helteinen. Taina sanoi, että merellä oli ihan viilipinta. Peräkanaa  ajettiin. Joskus kyseltiin vhf;llä kuulumisia ja miten sitä jaksellaan tässä helteessä. Meillä otettiin sivukapellit syrjään.

Tämä legi meni taas kovin nopeaa. Perillä oltiin klo 16.30 ja matkaa oli 48,3 mailia. Vähää ennen satamaa  tuuli nousi rantojen välissä yht,äkkiä melko läikkeeksi.

Kuivastun huvivenesatama on Muhun saaren itäpuolella ja melko lähellä mannerta. Virtsusta mantereelta  kulkee tänne autolautta. Edelleen Muhusta pääsee lautalla Saarenmaalle. Liikennettä kulkee molempiin suuntiin tiuhaan. Ainakin nyt loma-aikaan oli yhtenään pitkät jonot autoja odottamassa lauttaa.
Muuten Saaristo Uutiset lehden Satamaoppaassa sanotaan väärin, että Virtsu on Muhun saaren satama. Se on mantereen puolella.

Satama-allas ja taustalla satamakonttori. Alakerrassa odotushuone lauttamatkustajille. Yläkerrassa ravintola.


Kuivastu jahtsadam on kolme vuotta vanha. Satamassa on sormiponttooni laitureita kaksi,  mutta pitemmille veneille aisat jäävät liian lyhyiksi. Me molemmat veneet rantauduttiin peräkkäin kylkikiinnitykseen aallonmurtajan reunaan.Ihan hyvä paikka sekin. Paikat täyttyivät illan mittaan.

Satamakapteeni Thomas on rauhallinen ja miellyttävä mies. Ajelee pyörällä tulijoita vastaan laitureille.
 Itse sanoo, että tämä on teidän satama. Tämä on EU-rahalla rakennettu.
Maksu on 20 euroa ja sisältää kaiken. Pesutilat olivat  siistit ja uudet.

Satamarakennus on matala ja pitkä. Siinä on satamakonttorin ja huoltotilojen lisäksi pieni kauppa ja odotushuone lauttaliikenteen vuoksi ja ravintola yläkerrassa. Polttoainetta saa laiturista.

Muutenpa lähellä ei olekaan mitään.. On vain muutama omakotitalo oikealla puolen ja vasemmalla vain pari vanhaa taloa kapean tienpätkän varrella. Tainan kanssa käveltiin siellä iltalenkillä. Itse satama on hyvin suojainen paikka levähtää.

Autot odottavat lautalle pääsyä. Kaikki liikenne saarelle kulkee tämän kautta ja myös Saarenmaalle.

Muhumaan lautta.(mantereelta Muhulle)
 Huvivenesatama ja lauttasatama vierivieressä.

Muuten tänä keväänä on kuulemma avattu uusi satama Hiidenmaalle Kärdlaan, kertoi Ventspilsissä eräs saksalainen.Olivat käyneet siellä.

Yö päätettiin täällä nukkua ja aamulla jatketaan taas ylöspäin ja nyt mantereelle Dirhamin satamaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti