lauantai 2. heinäkuuta 2011

GEDSER





Satamassa. pistettiin kylkikiinnitykeen keula tuuleen. Eipæ tehny mieli tæhdætæ kovassa sivutuulessa paalujen væliin. Havenmaister oli laiturissa ja komensi, ettæ veneet saa olla vain metrin pææssæ toisistaan. Meidæn takana oli just myæs Klintholmista tullut saksalainen pariskunta. Køysien kanssa siinæ sitten taiteiltiin porukalla veneet turvallisesti paikoilleen. Muutamia veneitæ tuli meidæn jælkeenkin. Paalupaikoilla oli rytinæækin. Yks suomalainen vene tuli perjantaina mallikkaasti paalujen væliin vauhdilla onnistuen. Vastassa oli laiturissa 5-6 miestæ. Saivat pysæytettyæ. Ei ole vielæ tavattu maanmiehiæ.

Satamassa oli maksu-automaatti. Hyvin saatiin maksy onnistumaa. perivæt 180 Dkr./vrk pesujuttuineen sæhkøineen.

Tæællæ ollaankin sitten jumissa varmaan sunnuntaihin. Sitten vasta on luvassa siedettævææ sæætæ..
Tuulee vinkjumalla...pelottaa, ettæ mullaki læhtee tukka.

Satama-alueella on tæællæki møkkikylæ. Tosin møkit jo vanhoja korkeakattoisia tønøjæ. Keskellæ aluetta on  jænnæn nækøinen læpinækyvæ kupla remontissa. Sisællæ nækyi olevan vesiliukumæki ilman vettæ.
Møkkejæ on myytævænæ- till salg.

Kylænraittia on ajettu pyørillæ. Tuppukylæ on. Ei edes ythtææn pankkia. Taloja on myynnissæ. Katukuva ja talot weivæt ole niin viimisen pæælle kuin ruotsissa.

Mukava yllætys oli paikallinen turistikonttori.Sen yhteydessæ oli  paikan historiasta kertova museo: vanhoja esineitæ ja valokuvia. Paikkaa pitævæ pariskunta jærjestææ perjantaisin kansantanssi iltoja talon katetulla sisæpihalla. Olipa nætisti sisustettu ja koristeltu. Lapsille oli oma leikkinúrkkaus. Legoja oli kovasti-.tanskassa kun ollaan. Voi Lenni mikæ leikkipaikka !

Meitæ oli sitten tanhuja harjottelemassa tunnin verran kolme englantilaista, pari ruotsalaista ja me ja muutama paikallinen  asukas. Kahviteltiin sitten ja jutusteltiin englannilla. Tanskalainen kyllæ ymmærtææ ruotsia, mutta tenskasta ei kyllæ saa tolokkua.

Kylæssæ on nettibaari ja siellæ næitæ juttuja pikai´sesti naputan. Onhan mukava lukea noita æææ kirjaimia.!? Kuvia laitetaan tulemaan kunhan joskus pææstææn kæyttæmææn omaa konetta.
Syøtiin  tæssæ justiinsa hampurilaisateria talon tapaan. Næyttææ olevan suosittu paikka , sellainen kansan ravintola.

Huomenissa toivottavasti eli sunnuntaina 3. pæivæ heinækuuta pææstææn jatkamaan reissua Saksaan.
Heiligenhafeniin.
Onnea tænææn Marialle nimipæivæn johdosta.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti