lauantai 19. toukokuuta 2012

Kuvia Doverista

Doverin linnoitus


Alue on niin suuri että turistit voivat säästää jalkojaan ja ajaa "potnapekalla"ympäri linnoitusta. Vaunun takana Buforsin varhaismalli jolla heitettiin kivenmurikoita.

Linnan kaivon vintturi. Tällä välityksellä ämpäri nousi kevyesti kaivosta. Kaivo lähellä keittiöä sisällä linnassa.

Aseistusta ja kypäriä.



Kanunoita

Linnoituksen rakennuksia
Dover Castle (puolustuslinnoitus) jota on rakennettu ja laajennettu viimeiset 2000 vuotta. Alue on laaja ja sijaitsee korkean liitukallion huipulla. Linnoitus mm. näytteli merkittävää osaa toisen mailmansodan aikana. Sen maanalaisista bunkkereista johdettiin liittoutuneiden sotatoimia. Siellä on mm maanalainen sairaala jossa maanalaisia käytäviä yli 6 km. Paikka on nykyään museona jossa esitellaan sodanaikaista toimintaa kuvin, filmein ja oppaiden suullisilla kertomuksilla. Tämä paikka oli Hitlerille verrattoman arvokas saada ehjänä itselleen voitettuaan sodan. Hän olisi voinut pommittaa linnoituksen raunioiksi helposti mutta säästi sen em. syystä.
Kuvassa linnoituksen kirkko. Päädyssä oleva majakkarakennus on Roomalaisten rakentama. Pientä pintaremonttia jo kaipaisi.






Tässä linnoituksen keittiö vanhalta ajalta.








Korkea sotapäällikkö toisessa mailman sodassa jota patsas kuvaa kutsuttiin eläkkeeltä takaisin palvelukseen. Sodan lopussa kuoli lentokoneen maahansyöksyssä.


Kirkosta jäljellä vain tämä sodan jäljeltä.
Katukuva



Kallio korkeampi kuin kuvassa näkyy. linnoitus on sen päällä.
Englantilaisten konservatiivisyyden olen tiennyt. Se näyttää yltävän myös autoihin. Tosin näin uudempiakin kadulla

Satama









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti